Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Advertorial: Goede verbinding op kantoor is cruciaal: welke vormen zijn er?

08 februari 2021
Een stabiele en snelle internetverbinding op de werkvloer is een must. Zakelijk internet is vooral van belang wanneer er veel gebruik wordt gemaakt van de online omgeving. Wanneer je medewerkers constant te maken hebben met een zwakke verbinding zal dit invloed hebben op hun werkzaamheden. Er is veel keus, lees hieronder de verschillende vormen van zakelijk internet.
Glasvezel Internet

De eerste vorm die we zullen toelichten is glasvezel internet. Met een glasvezelverbinding bent u verzekerd van een supersnel netwerk. Naast de hoge snelheden van dit internet is het ook nog eens schaalbaar. Wanneer jouw organisatie uit veel medewerkers bestaat en een snelle internetverbinding nodig heeft is glasvezel een goede optie om te overwegen. Signet.nl is een betrouwbare aanbieder op het gebied van glasvezel internet en andere vormen van zakelijk internet.

xDSL

Voor kleinere organisaties zijn er ook genoeg mogelijkheden voor zakelijke internet. xDSL is een degelijke en budgetvriendelijke verbinding. xDSL is ook een mogelijkheid voor grotere organisaties wanneer zij een backup verbinding nodig hebben.

Mobiel netwerk

Wanneer jouw organisatie op verschillende plekken werkt of gebruik maakt van een mobiel kantoor zijn er ook opties. Met een mobiel netwerk ben je overal online. Ook op plekken waar je normaal geen verbinding zou verwachten kun je met een mobiel netwerk uit de voeten. Deze vorm van zakelijk internet is voor zowel kleine als grote organisaties een goede optie.

Straalverbinding

Wanneer jouw bedrijf gevestigd is op een plek waar geen glasvezel aanwezig is kun je kiezen voor straalverbinding. In plaats van het aanleggen van glasvezel zal er een antenne of schotel worden geïnstalleerd op het dak. De antenne zal vervolgens verbinding maken met de dichtstbijzijnde mast. De omstandigheden hiervoor moeten wel gunstig zijn. De mast en antenne kunnen niet te ver van elkaar verwijderd zijn, en er mogen niet te veel objecten tussen staan.

Als je nog geen beslissing hebt kunnen maken is het belangrijk om een stapje terug te doen. Wanneer je op zoek gaat naar een zakelijke internetverbinding zijn er een paar vragen die je voor jezelf kunt beantwoorden:

  • Hoeveel medewerkers gaan gebruik maken van de verbinding?
  • Hoe belangrijk is snelheid?
  • Hoeveel budget is er beschikbaar?
  • Hoe intensief wordt het internet gebruikt?

Bekijk nu nog eens de mogelijkheden en maak een lijstje van de potentiële vormen van zakelijk internet.

×