Groenrijk focust op groene klantbehoefte

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Tuincentraformule Groenrijk heeft recentelijk de kant-en-klare Groenbox gelanceerd, die zowel op hun eigen website als offline gekocht kan worden. De Groenbox bevat pot/plantcombinaties die door specialisten zijn samengesteld. Hiermee is Groenrijk de eerste tuincentra die dit omni-channel aanbiedt en speelt in op de toenemende consumentenbehoefte naar gemak om voor jezelf of een ander te bestellen en te leveren. De Groenbox is de eerste fullservicepakket van Groenrijk. In samenwerking met FleuraMetz wordt de bestelling tot aan huis afgeleverd.

“We zien dat er meer concurrenten zich gaan bevinden in de branche. Branchevreemde concurrenten als supermarkten en bouwmarkten, maar ook online neemt het aanbod steeds meer toe. Deze concurrenten hanteren een scherpe prijs, maar zetten minder in het gebied van gemak, creativiteit en maatwerk voor de klant. Groenrijk speelt hier wel op in en positioneert zich als specialist in groen. Ook geven wij advies op maat, bijvoorbeeld het inrichten van groen in huis, tuin en op het terras. We merken dat klanten hier steeds meer waarde aan hechten, zo is onze omzet in de afgelopen weken soms met meer dan 40% gestegen ten opzichte van vorig jaar.” aldus interim-directeur Jacky Michels tegen De Nationale Franchise Gids. “Daarnaast benutten wij onze krachten optimaal. Als franchiseformule kan Groenrijk gemakkelijk anticiperen op de actuele ontwikkelingen en gebruik maken van lokale krachten, zo hebben sommige franchisenemers een eigen hoveniersbedrijf erbij. Of wordt er veel gebruik gemaakt van samenwerken met lokale hoveniers om de kwaliteit en specialisme tot aan de tuin te kunnen waarborgen. Hierdoor ontstaat er ruimte en vrijheid bij de franchisenemer om de klant  als groenspecialist optimaal te kunnen bedienen.”

De franchiseformule wil nog meer inspelen op de behoefte, momenten en het gevoel van de klant met de kernwoorden “inspiratie”, “maatschappijk” en “innovatie” in het groen centraal te stellen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website