Johnny’s Burger Co. slaat nieuwe weg in

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Binnenkort opent franchiseformule Johnny’s Burger Co. haar eerste restaurant op de West-Kruiskade in Rotterdam. De Nationale Franchise Gids sprak met Quirinus Bogaarts van Johnny’s Burger over de nieuwe koers en de toekomstplannen van de formule.

“We waren al langer aan het spelen met de gedachte om een restaurant concept te lanceren voor Johnny’s Burger. We stellen hoge normen aan een locatie, dus was het lastig om een geschikte locatie te vinden.” Voor het sluiten van de pitch, kwam de franchiseformule erachter dat er een locatie beschikbaar was die voldeed aan hun normen. “De buurt is in opkomst. Er wonen relatief meer allochtonen in deze buurt, dan in andere delen van Rotterdam. Omdat dit een deel van onze doelgroep is, onze producten worden namelijk halal bereid, wilden we ons hier graag vestigen met het restaurant. De Alliantie West-Kruiskade, die ook de pitch had uitgeschreven, stelt hoge eisen aan concepten die zich willen vestigen in de buurt. De twee franchisenemers die deze vestiging gaan runnen, komen ook uit de buurt en hebben met veel partijen gesproken, waaronder collega restaurants en jeugdwerkers. O.a. door onze plannen en de betrokkenheid in de buurt wonnen we de pitch.”

Het starten van een restaurant brengt ook meer kosten met zich mee. “Een restaurant is in vergelijking met de take-away en delivery concept iets totaal anders. Voor een vestiging heb je dan al snel 175 tot 200 m² nodig. De huurprijzen worden dan ook hoger. We vragen dus ook meer van de (kandidaat)franchisenemer. De rest wordt dan via crowdfunding gefinancierd. Met het restaurant concept willen we ons vooralsnog alleen in de grote steden vestigen.”

Johnny’s Burger blijft de komende jaren in ieder geval niet stilzitten en wil flink doorgroeien. “We hebben in de Randstad een sterke positie opgebouwd. Onze focus gaat nu uit naar de andere provincies.” De focus zal in ieder geval niet alleen liggen op het uitbreiden door middel van nieuwe vestigingen, maar ook met het door ontwikkelen van het concept. “We kijken nu onder andere naar de mogelijkheden van een Express vestiging. Dit zijn kleine vestigingen waar de focus ligt op take-away. Dit staat echter nog in de kinderschoenen en zal voorlopig nog niet gelanceerd worden.”

Wilt u meer informatie over deze franchiseformule en het openen van een eigen take-away/delivery of restaurant? Klik hier voor meer informatie of klik hier om direct geheel vrijblijvend in contact te komen met de franchiseformule.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website