Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

CAVAVIN: Gamechanger in de wijnbranche

01 november 2023

Als het gaat om het betreden van de wijnindustrie, kan de keuze tussen een onafhankelijke wijnwinkel en een CAVAVIN franchise een gamechanger zijn. Beide opties bieden unieke voordelen, en onafhankelijke wijnwinkels worden gewaardeerd om hun individualiteit en lokale charme. Het is echter interessant om de uitgebreide voordelen van een CAVAVIN franchise te verkennen, vooral als het gaat om kostenbesparingen, operationele efficiëntie, ondersteuning op het gebied van backoffice en marketing, en het strategische voordeel van een centraal magazijn.

Collectieve inkoop

Een van de meest overtuigende redenen om een CAVAVIN franchise te overwegen, is de enorme collectieve inkoopkracht die het biedt. Als een gerenommeerd internationaal merk onderhandelt CAVAVIN rechtstreeks over volume aankopen bij de partnerwijngaarden. Dit vertaalt zich in aanzienlijke kostenbesparingen voor franchisenemers. Onafhankelijke wijnwinkels, hoewel ze in staat zijn om uitstekende wijnen te sourcen, missen vaak deze aanzienlijke besparingen, wat een grote invloed heeft op de marge voor de ondernemer. Bovendien moet een onafhankelijke wijnhandelaar minimumaankopen doen op basis van referentie of leverancier, terwijl een CAVAVIN franchisenemer per doos wijn of per fles koopt zonder minimumvoorraad. Dit heeft ook invloed op de cashflow, omdat CAVAVIN zeer gunstige betalingscondities hanteert. Vaak wordt de inkoopsprijs pas betaalt als de fles al is verkocht.

Gestroomlijnd distributienetwerk

Efficiënte logistiek vormt de ruggengraat van elk succesvol wijnbedrijf. Hier komt het franchisemodel van CAVAVIN echt tot zijn recht. We hebben een geavanceerd logistiek systeem ontwikkeld dat zorgt voor snelle leveringen, de kosten van voorraadopslag minimaliseert en voorraadbeheer optimaliseert. Door gebruik te maken van een centraal magazijn profiteren CAVAVIN franchisenemers van een goed gevestigd distributienetwerk. Dit betekent een gestage stroom van producten, waardoor de logistieke uitdagingen die onafhankelijke wijnwinkels kunnen belasten, worden verminderd.

Voordeel van het centrale magazijn

Het centrale magazijn van CAVAVIN is een gamechanger voor franchisenemers. Het fungeert als een strategische hub voor de distributie van wijn en sterke drank, waardoor snel en kosteneffectief transport mogelijk is naar de winkel. Franchisenemers profiteren van lagere transportkosten en flexibelere leveringen, waardoor ze goed aan de eisen van klanten kunnen voldoen. Deze centralisatie vermindert aanzienlijk de logistieke complexiteit waarmee onafhankelijke wijnwinkels vaak worden geconfronteerd bij het werken met meerdere wijngaarden. Het stelt franchisenemers ook in staat hun cashflow te optimaliseren door alleen te bestellen wat ze nodig hebben. Centralisatie belemmert echter niet de menselijke factor, omdat elke CAVAVIN franchisenemer de kans krijgt om alle wijnboeren te ontmoeten en hun wijnen te proeven op congressen.

 

Ontvang gratis meer informatie over CAVAVIN

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

CAVAVIN

×