“Een grote fout”, erkende de topman berouwvol over zijn relatie met een medewerkster. Een relatie die hij jarenlang verborgen wist te houden. De relatie was met wederzijds goedvinden, maar is binnen McDonald’s niet toegestaan.
Easterbrook stond sinds maart 2015 aan het hoofd van het bedrijf. Hij is zelf akkoord met het vertrek. “Gezien de regels van dit bedrijf ben ik het eens met mijn vertrek”, aldus Easterbrook.
Wie de medewerkster is met wie de Brit een relatie had, en hoe lang de twee een relatie hadden, houdt McDonald’s angstvallig geheim. Volgens de Britse krant de Daily Mail was Easterbrooks huwelijk, waar drie kinderen uit voortkwamen, op de klippen gelopen toen hij voor zijn baan naar de VS verhuisde.
Volgens het bedrijf heeft de leiderschapswissel helemaal niets te maken met de operationele of financiële prestaties van het bedrijf, maar alleen met de schending van de regels door Easterbrook. In het derde kwartaal van dit jaar haalde McDonald’s een omzet van ongeveer 5,4 miljard dollar. Het bedrijf heeft zo’n 38.000 restaurants in meer dan honderd landen, vooral uitgebaat door franchisenemers.
Easterbrook wordt opgevolgd door Chris Kempczinski. Hij was voorheen directeur van de Amerikaanse tak van McDonald’s, dat wereldwijd meer dan 38 duizend vestigingen heeft in ruim honderd landen.
Een dag na het verrassende vertrek van CEO Steve Easterbrook stapt ook HR-topman David Fairhurst op bij McDonald’s. Dat blijkt uit een interne memo die gisteren werd verstuurd door de nieuwe topman Chris Kempczinski, meldt Bloomberg.
Foto: De nieuwe McDonald’s topman Chris Kempczinski
Geef een reactie