Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Belgische keukenverkoper Eggo komt naar Nederland

09 augustus 2018
Keukenverkoper Eggo komt naar Nederland. In de komende tijd willen zij dertig tot veertig vestigingen openen in ons land. Daarvoor zijn zij op zoek naar locaties waar veel branchegenoten gevestigd zijn, aldus countrymanager Goossen Foppen.

Het bedrijf komt naar Nederland met als doel groter te worden en meer winst te genereren. Daardoor kan er groter ingekocht worden tegen gunstigere voorwaarden. In België heeft de keten zo’n 46 winkels en is er minder ruimte voor uitbreiding. Bang voor de grote concurrentie op de Nederlandse markt is Eggo CEO en eigenaar Frédéric Taminiaux niet. ‘We geloven dat er in Nederland een publiek is dat wat meer voor zijn keuken wil betalen in ruil voor een betere kwaliteit’, zo legde hij al eens uit.

Eerste Eggo in Nederland

Eind juni opende de Belgische formule een eerste winkel in Breda. Deze valt evenals de volgende te openen winkel in eigen beheer, zodat franchisenemers een goed beeld kunnen krijgen van de keukenverkoper. “Mensen kunnen bij ons op de payroll starten, het Eggo-dna ervaren en krijgen en na verloop van tijd een eigen winkel starten.”

Eggo zoekt franchisenemers

Foppen geeft aan dat Eggo de tijd zal nemen met het openen van nieuwe locaties. Het vinden van goede mensen staat voorop. Uiteindelijk moeten er in de komende drie tot vier jaar dertig tot veertig winkels geopend worden. “Als we niet de juiste mensen kunnen vinden, gaan we geen winkel openen. Het pand in Breda hadden we al in november, maar we zijn niet eerder opengegaan dan in juni. We hebben de tijd genomen om de goede mensen te vinden.”

Uiteindelijk wil Eggo een klein stukje van de grote markt naar zich toe trekken. “Dat is voldoende om rendabel te worden in Nederland”, aldus Foppen.

×