Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisebeurs Onderneem ‘t! 2019 een groot succes

Donderdag 4 en vrijdag 5 april stonden in het teken van Franchisebeurs Onderneem ‘t! 2019. Tijdens deze beurs konden bezoekers kennis maken met ruim 70 franchiseformules en toeleveranciers. Ook werden er seminars gegeven door verschillende gastsprekers. Deze beurs werd gehouden op het evenemententerrein Hart van Holland in Nijkerk.

Bij de opening donderdagochtend om 10:00 uur stond er al een rij van mensen te wachten tot zij de beursvloer konden betreden om kennis te maken met de formules en toeleveranciers. Deze stonden verdeeld over onder andere het Dienstverlenersplein, Experienceplein en Horecaplein. Bij veel foodstands kon ook naar hartenlust geproefd worden van hun assortiment.

Nieuw beursconcept

Dit jaar stond ook in het teken van een vernieuwd beursconcept met stands die opgebouwd waren van pallethout die allen ruimtelijk van opzet waren. Daarnaast waren er bijvoorbeeld ook foodtrucks aanwezig en een pop-up store van Subway. Organisator Tim Hazekamp kijkt tevreden terug: “De overstap van vorig jaar naar een nieuwe beurslocatie was al een succes. Natuurlijk hebben we ook feedback gekregen om het concept nog verder te verbeteren. Dat de reacties dit jaar nagenoeg allemaal positief waren zijn we dan ook erg blij mee. De vele bezoekers hebben zich uitgebreid kunnen laten informeren bij de stands en daar gaat het natuurlijk om.”

Seminars

Net als andere jaren werden er dit jaar ook weer vele seminars gegeven. Verdeeld over de beide dagen waren er 12 sprekers die potentiële ondernemers veel wijze lessen mee konden geven over het ondernemerschap. De sprekers waren dit jaar afkomstig van specialisten op verschillende gebieden, waaronder grote spelers als Subway en Albert Heijn. Ook specialisten van de Kamer van Koophandel, Nationale Franchise Vereniging en verschillende advocatenkantoren waren aanwezig om alles te vertellen over het opstarten van een eigen onderneming.

Standhouder van het Jaar

Dit jaar was er ook weer een verkiezing voor de Standhouder van het Jaar. De jury voor deze verkiezing is afkomstig van Secret View en zij beoordelen onder andere op de presentatie en hoe standhouders de bezoekers te woord staan. De winnaar dit jaar is MultiVlaai!

Standhouder van Multivlaai, Toine Vaassen, reageert: “We zijn dit jaar met vier formules van het hoofdkantoor aanwezig. (Multivlaai, Jamin, Limburgia en Swirl’s) Dat wij van Multivlaai dan deze mooie prijs mogen winnen is natuurlijk fantastisch.” Multivlaai kreeg de prijs uitgereikt omdat volgens Niek Koning van Secret View met name de benaderingswijze van Toine zo bijzonder openhartig was. “Toine luisterde echt naar de potentiële ondernemers, was oprecht geïnteresseerd, en kon vol passie over Multivlaai vertellen zonder dat het een verkooppraatje werd.” Aldus Koning.

“Het doel van Franchisebeurs Onderneem ‘t! is om formules in contact te brengen met zoveel mogelijk potentiële franchisenemers. Als wij dan aan het eind van de beurs horen hoeveel formules in contact zijn gekomen met een potentiële franchisenemer dan kunnen wij alleen maar tevreden zijn met deze 16e editie van de beurs. Tegelijkertijd zullen wij natuurlijk niet stil gaan zitten en gaan wij zorgen dat de beurs in 2020 nog beter zal worden dan het dit jaar al was”, vertelt medeorganisator Tom Barten.

×