Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

GroenRijk stopt met franchise

GroenRijk B.V. en GroenRijk Retail B.V. hebben besloten om te stoppen als franchiseformule. Ondanks de succesvolle periode gaat de franchiseformule vanaf 1 januari 2022 verder als marketingmodule GroenRijk. Het bedrijf gaat verder onder de paraplu van moederbedrijf GRS Retail.

De franchiseorganisatie zal ophouden te bestaan. De franchisenemers kunnen per 1 januari 2022 een afname- en marketingovereenkomst tekenen bij GRS Retail B.V. De naam GroenRijk kan nog, onder licentie, worden gebruikt.

Een ‘rigoureuze stap’

Nico Koppenol, interim-directeur van GroenRijk B.V., noemt het een ‘rigoureuze stap’. Volgens hem heeft het besluit te maken met het economisch klimaat dat nu heerst en niet met concurrentie. Het zou niet mogelijk zijn om de franchiseformule zodanig te schalen dat het ook past bij het aantal franchisenemers.

Doordat de franchiseformule ophoudt te bestaan heeft GroenRijk B.V. geen functie meer. De activiteiten van de vennootschap zullen volgend jaar worden beëindigd. Het doel is om werknemers over te brengen naar GRS Retail B.V. Zo kan de huisstijl van GroenRijk naadloos van GroenRijk Retail B.V. over worden gebracht naar het GRS Retail B.V.

×