Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

HEMA neemt ‘eigen’ stationswinkels over

HEMA gaat alle winkels op NS-stations per 1 oktober in eigen beheer nemen. De Nederlandse Spoorwegendienst besloot onlangs minder retailformules in eigen beheer te houden om zich beter te kunnen richten op zijn kerntaken. Het aantal winkels waarvan HEMA dan de eigenaar is komt dan op 284.

De exploitatie van de stationswinkels was sinds 2007 in handen van de NS. Nu dit weer overgenomen wordt door HEMA gaat ook het personeel over. Zij kunnen een vergelijkbaar arbeidsvoorwaardenpakket verwachten.

Tico Schneider, directeur Hema Nederland: “De overname van de negen NS-winkels past binnen onze groeistrategie om ook in onze thuismarkt te blijven groeien. De high traffic locaties van deze winkels zijn voor Hema erg interessant door de goede omzet per vierkante meter. Mensen kopen in de winkels en halen er online bestelde producten af. We hebben vorig jaar onze kleine winkels in Nederland en België ingericht volgens het internationale winkelconcept en dit gaan we ook in de negen nieuwe winkels doen.”

×