Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

HKB Advies kiest voor franchise

Ook in het midden- en kleinbedrijf hebben ondernemers een grote behoefte aan bedrijfsadvies. Dat ervaren de bedrijfsadviseurs van HKB Advies in de dagelijkse praktijk. Het abonnementen-concept en de vaste aanpak valt zo goed in de smaak, dat het tijd is voor expansie. HKB Advies kiest voor het franchisemodel. In oktober is de eerste franchisenemer aan de slag gegaan.

HKB Advies bestaat sinds 5 jaar. Grondlegger en directeur Rob Bierens zette zijn ervaringen als zelfstandig bedrijfsadviseur om in een formule die aanslaat bij het midden- en kleinbedrijf. Het concept is gericht op geven van een breed pakket aan bedrijfskundige adviesdiensten aan het midden- en kleinbedrijf. “Met name MKB-ondernemers zien niet veel in adviseurs die bij grote bureaus in loondienst zijn. Een bedrijfskundig adviseur in het MKB moet zélf ondernemer zijn.”

Vast concept

De adviseurs van HKB Advies werken op een voor de ondernemer inzichtelijke en voorspelbare wijze: met een vast concept en een vaste analysemethodiek. “Wij geven bedrijfsadvies op abonnementsbasis, want ‘uurtje-factuurtje’ werkt niet voor dit soort werk in het MKB.” De diensten variëren van omgaan met groei, financiering of bedrijfswaardering tot leiderschap, verkoop en strategie. Bierens: “Als je directeur bent van een groot bedrijf, dan heb je de beschikking over een brede reeks faciliteiten en specialisten. Maar een MKB-ondernemer heeft die niet. Die moet alles zelf uitzoeken en moet eigenlijk van alle markten thuis zijn.”

Inmiddels telt het bedrijf 7 adviseurs en een kleine staf. Bierens: “Ik heb met mezelf afgesproken: iedere euro die ik de komende jaren verdien, gaat terug in het bedrijf. We willen rendement maken om te kunnen investeren. We investeren in jonge mensen en in een duidelijk concept, met goede ondersteuning van software en processen. Allemaal om onze adviseurs een goede ondersteuning te bieden. De formule staat, we hebben de backofficediensten staan, we hebben veel jaren ervaring met de manier van advies geven, en nu kunnen we gaan opschalen naar meerdere vestigingen.”

Maximaal ondernemen

Waarom heeft Bierens gekozen voor het franchisemodel? “Omdat iedereen het model kent. Het is dé manier waarop je adviseurs maximaal kunt laten ondernemen in een overzichtelijke structuur. Een franchisenemer is een ondernemer, een zelfstandig type mens die een aantal dingen zelf wil bepalen. Maar ook iemand die de toegevoegde waarde ziet van een ondersteunende organisatie, en het kunnen sparren met collega’s. Precies de mensen die wij zoeken.”

HKB Advies faciliteert de franchisenemers optimaal. Bierens: “Boekhouding, facturatie en een online omgeving zijn volledig geregeld. We hebben op ons hoofdkantoor een trainingslocatie waar je workshops kunt verzorgen voor klanten en een werkplek voor jezelf als je dat wil. We zorgen voor de marketing, helpen bij het opbouwen van jouw reputatie bij jouw doelgroep. We hebben programma’s voor meerdere zogenoemde ‘Ondernemerscafés’ klaarstaan, die de franchisenemer kan uitvoeren om kennis te delen en in gesprek te komen met klanten. We hebben de presentaties klaar staan, gastsprekers voor extra aanvulling, alles waardoor iemand op locatie een mooie roadshow kan geven.”

[box]Wil je meer weten over franchisen bij HKB Advies? Klik dan hier voor meer informatie![/box]
×