Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Marcel Boekhoorn nu ook weg uit raad van commissarissen

Marcel Boekhoorn is sinds 3 juli geen onderdeel meer van de raad van commissarissen. Tot voor kort was hij ook eigenaar van HEMA, maar nu zijn alle banden tussen Boekhoorn en de warenhuisketen verbroken. Volgens een woordvoerder van HEMA heeft hij deze stap uit eigen initiatief gezet. 

Een maand geleden werd al bekend dat Marcel Boekhoorn niet langer meer de eigenaar zal zijn van HEMA en dat schuldeisers alle aandelen in handen krijgen. Dit om de schuld van HEMA aanzienlijk te verlagen van 750 naar 300 miljoen euro. Toen Boekhoorn in 2018 HEMA kocht waren de schulden ook al aanwezig, maar mede door de coronacrisis werd de schuld zo nijpend dat de schuldeisers moesten ingrijpen.

Raad van commissarissen

Nu werd dinsdag ook bekend dat Boekhoorn ook als commissaris niet meer met HEMA verbonden zal zijn. HEMA schreef hierover: “Deze beslissing hangt samen met de veranderingen in de eigendomsstructuur van HEMA, die zijn ingezet door het recent aangekondigde herkapitalisatieproces,” aldus het persbericht. “De directie en Raad van Commissarissen van Hema zijn Marcel Boekhoorn zeer dankbaar voor zijn bijdrage aan Hema in de afgelopen jaren, zowel als eigenaar als zijn rol van commissaris.”

Toekomst van HEMA

De raad van commissarissen bestaat nu nog uit Wilco Jiskoot (voorzitter), Ronald van der Vis, Dorine Wekking en Jan Zijderveld. Momenteel zijn de schuldeisers druk bezig met de zoektocht naar een nieuwe eigenaar. Er blijkt veel animo te zijn voor de warenhuisketen, onder andere Michiel Witteveen (moederbedrijf Blokker) heeft aangegeven serieuze interesse te hebben.

×