Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Payrolling groeit aan populariteit

Payrollbedrijven hebben in de eerste 6 maanden van dit jaar gemiddeld vijf procent meer omzet behaald dan vorig jaar. De reden hiervoor is de toenemende flexibilisering van de arbeidsmarkt. Dat meldt brancheorganisatie VPO.

De komende jaren zal de trend van flexibilisering doorzetten en gaat het aantal banen verder groeien, aldus de organisatie. Twee jaar geleden nam in de eerste zes maanden de omzet van payrollbedrijven nog af met zes procent. In de eerste helft van vorig jaar bleef de omzet vlak.

“Ondernemers zien steeds vaker de voordelen van payrolling,” aldus Jeu Claes, voorzitter van de VPO. Bedrijven kunnen door middel van payroll de administratieve lasten en financiële verplichtingen grotendeels uitbesteden.

Uit onderzoek van TNO bleek dat in mei het aandeel flexibele krachten in 2020 zal zijn toegenomen tot een derde van het totale personeelsbestand. In 2013 was nog een kwart van de werkenemers zzp’er, uitzend- of oproepkracht.

Interesse om een eigen payrollbedrijf te beginnen? Bekijk hier de presentatiepagina van Repay Payroll of vraag direct geheel vrijblijvend informatie aan bij deze franchiseformule.