Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Taco Bell zal deuren snel weer openen

De Nederlandse Taco Bell restaurants die failliet verklaard zijn zullen een doorstart maken. Er wordt verwacht dat de drie vestigingen binnen een paar dagen open zullen gaan, dit zegt curator Frank van den Berg tegen het Brabants Dagblad.

De filialen in Tilburg, Eindhoven en Breda hebben volgens Van den Berg een goede toekomst in zicht. Als er weer een overeenstemming bereikt wordt over de huur van de Taco Bell panden kunnen de deuren weer open. “In dat geval heb ik het dus eerder over een termijn van dagen dan weken. Of de nieuwe eigenaar verder wil met deze plannen en op wat voor termijn, dat is verder aan hen”, aldus Van den Berg.

De geplande Taco Bell vestigingen in Den Bosch en Den Haag, behoren niet tot de vestigingen die door zullen starten.

Failliet

Drie weken geleden werden de Nederlandse Taco Bell restaurants failliet verklaard, dit was anderhalf jaar na de opening van de eerste Nederlandse vestiging. Om nog onduidelijke redenen trok een investeerder zich terug, dit gebeurde net nadat er geïnvesteerd werd in de nieuwe vestigingen in Den Bosch, Utrecht en Den Haag. Hierdoor was er te weinig geld om de rekeningen te kunnen betalen, werd het faillissement aangevraagd en sloten de vestigingen hun deuren.

Taco Bell liet eerder nog weten dat de sluiting te maken had met een ‘managementherstructurering’. De tacoketen kwam in 2017 naar Nederland met de doelstelling vijftig vestigingen te openen.

×