Aldi supermarkt werkt aan online variant

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

In eigen land lukte het niet om de e-commerceplannen naar een hoger plan te trekken. In Groot-Brittannië gaat de supermarkt de online variant in eerste instantie uitproberen. Britten zijn namelijk groot fan van online winkelen. In dit land is e-commerce goed voor 11% van de totale retailomzet.

Volgens Lebensmittel Zeitung is de Britse markt ideaal om de online variant in de praktijk uit te proberen. Daar komt bij dat de online verkoop van levensmiddelen is in Groot-Brittannië veel verder ontwikkeld dan in Duitsland. Naast het feit dat het management van Aldi te veel weerstand ervaart om de webshop in eigen land te realiseren, zijn de eigenaren van de fysieke vestigingen bang voor omzetverlies.

Naast Groot-Brittannië wil Aldi waarschijnlijk ook een online variant van de supermarkt realiseren in Spanje en Portugal. “Een online aanwezigheid opstarten zou de discounter meteen de kans geven om een nieuw groeikanaal aan te boren, bovenop zijn zo al agressieve expansiepolitiek met fysieke winkels”, aldus onderzoeksdirecteur Rob Gregory.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise