Belangrijkste aandeelhouder wil uit Intergamma stappen

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

De Ierse CRH, de belangrijkste aandeelhouder van Intergamma, wil de 49,8% van de aandelen in het bedrijf en de 155 vestigingen van Gamma en Karwei van de hand doen. Dat meldt de Belgische De Tijd. Over een oplossing worden de andere aandeelhouders het niet eens.

De directie van Intergamma wil de aandelen en winkels van CRH voor 140 miljoen euro overnemen. Dit bedrag moeten de overige aandeelhouders de komende zeven jaar ophoesten. De aandelen zouden dan onder leiding van onafhankelijke bestuurders in een stichting worden ondergebracht. Echter willen de franchisenemers van Gamma dat de aandelen vernietigd worden, omdat ze bang zijn dat de onafhankelijke bestuurders, die dan bijna 50% van de stemmen controleren, niet hun belangen zullen behartigen, maar die van de directie. “Als we betalen, willen we ook meer bepalen”, luidt het statement.

De Franse Bricorama, exploitant van 41 Belgische en 34 Nederlandse Gamma vestigingen, zou ook een van de partijen zijn die tegen het plan van de directie is. Het Franse bedrijf heeft 3% van de aandelen in bezit. Het management van Intergamma heeft 6% van de aandelen in handen en de overige aandelen zijn in handen van kleinere franchisenemers.

Intergamma heeft niet gereageerd op de berichtgeving, maar ontkent wel dat er sprake is van ruzie. “Discussies komen voor in alle bedrijven”, aldus het doe-het-zelf concern.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.