Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Betalen via smartphone nabij

Over een aantal weken lanceert Rabobank Rabo Wallet, waarbij consumenten kunnen afrekenen door hun smartphone tegen een betaalterminal aan te houden. Ook ING ontwikkelt een betaalapplicatie. Voor het einde van dit jaar zullen alle betaalautomaten in Nederland geschikt zijn voor het betaalsysteem via de smartphone.

In 2014 kondigde Rabobank de komst van Rabo Wallet aan. De consument kan tot 25 euro afrekenen zonder een pincode. Wanneer het om een hoger bedrag gaat dan moeten shoppers eerst hun pincode invoeren op de smartphone. In het begin kunnen alleen consumenten met de Samsung Galaxy S4 en Samsung Galaxy Note 3 gebruikmaken van de app. Uiteindelijk zal het via iedere telefoon te gebruiken zijn. Tevens biedt de Rabo Wallet de gps functie waarmee de omgeving waar de klant zich op dat moment bevindt, gescand op aanbiedingen van winkeliers.

Directeur Vincent van den Boogert van ING erkent dat het nog even zal duren voordat het winkelende publiek gewend is aan het betalen met hun smartphone. Om de consument eerst te laten wennen is de betaalapplicatie in het begin alleen geschikt voor kleine bedragen. Op ten duur kan het bedrag naar eigen wensen aangepast worden.