Blokker Holding splitst speelgoedformules Bart Smit en Intertoys

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Blokker Holding, het moederbedrijf van franchiseformule Blokker, gaat speelgoedformules Bart Smit en Intertoys meer van elkaar scheiden. In eerdere berichten werd gesproken van een samenvoeging van de twee formules maar dat idee is van de baan. Steven van Nieuwhuijzen, concerndirecteur speelgoed, laat aan Het Parool weten dat de klant nu te weinig onderscheid ziet.

De twee speelgoedwinkels gaan verschillen in inrichting en uitstraling. Intertoys wordt een echte speelgoedwinkel en Bart Smit gaat zich meer op trends, cadeau’s en multimedia richten. RetailNews laat weten dat Blokker Holding de ontwikkelingen van Bart Smit nauwlettend volgt om de komende twee à drie jaar een beslissing te nemen over deze verliesgevende formule. “Dat is zeker niet iets dat ons nu als eerste bezighoudt. Zaken die vanuit de geest, ziel en kleur van het merk worden gedaan, hou je juist gescheiden”, aldus Van Nieuwenhuijzen tegenover het Parool.

De hoofdkantoren van beide formules werden onlangs wel samengevoegd. Er zou ook gesproken worden over het samenvoegen van de twee distributiecentra, maar die functioneren volgens Van Nieuwenhuijzen nog goed. “Ook voor de online aankopen. Er is nog ruimte voor groei.”

De concerndirecteur denkt dat door de verschuiving van de speelgoedverkoop naar online er over een jaar of vijf minder winkels nodig zijn. “Het is voorstelbaar dat er vestigingen verdwijnen of formules worden uitgeruild’’ Ook de mogelijkheid van het openen van shop-in-shops wordt overwogen. “Het is heel goed mogelijk dat we met Intertoys of Bart Smit intrekken bij warenhuizen”, aldus Van Nieuwenhuijzen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website