Bruna stelt ultimatum aan franchisenemers

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Bruna Franeker franchiseformule

Bruna wil niet langer onderhandelen over de aanpassing van de franchiseformule. In juli heeft de franchiseformule een brief gestuurd naar alle ondernemers. Deze ondernemers kregen tot 1 september de tijd om de nieuwe voorwaarden te ondertekenen.

Tachtig procent van de franchisenemers heeft volgens topman Fred Zeegers inmiddels zijn akkoord gegeven. Door het ondertekenen krijgt deze groep 25 procent korting op de franchisevergoeding, daarvoor krijgt deze groep wel minder vrijheid wat betreft het assortiment. De overstap naar hard-franchise ligt bij veel ondernemers gevoelig, net als het ontbreken van een vergoeding voor de omzet die via Bruna.nl wordt gerealiseerd. ‘Dat zet kwaad bloed’, aldus hun advocaat Alex Dolphijn.

Franchisenemers die anoniem wilden blijven spreken in het Financieel Dagblad van ‘intimidatie’, maar volgens de topman zijn er altijd wel ontevreden ondernemers. De deadline was eerder al bekend bij het franchisebestuur, stelt hij. ‘En als die datum nadert, ga je wat venijniger communiceren.’

Zeegers verwacht dat de komende periode nog wat ondernemers akkoord gaan met de nieuwe voorwaarden, omdat regiomanagers het gesprek met hen aangaan. Bruna heeft bijna 300 zelfstandige winkels in Nederland.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.