Bruna winstgevend in nieuwe jaar

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Bruna Franeker franchiseformule

Franchiseformule Bruna verwacht over 2015 weer meer omzet te boeken en zwarte cijfers te schrijven. Deze uitspraak deed algemeen directeur Fred Zeegers tegenover Boekblad. Ook het afgelopen jaar heeft volgens hem Bruna goed gepresteerd, zowel ten opzichte van 2013 als de begroting.

In 2015 heeft het behalen van winst de hoogste prioriteit. Daarnaast werkt de formule hard aan een plan voor de komende drie tot vijf jaar. Een goed voorbeeld van een maatregel die de formule heeft genomen is het uitbesteden van zestig van de honderd banen op het hoofdkantoor. Naar eigen zeggen kon de keten zich te weinig focussen op het strategische aspect omdat zij te druk waren met het uitvoeren van operationele taken.

Zeegers verwacht dat de omzet in 2015 zowel online als fysiek zal blijven groeien. ‘’Bij Bruna is de nieuwe website pasgeleden live gegaan en het is nu ook mogelijk direct vanuit onze winkels op Bruna.nl te bestellen.’’ De franchisenemers van de formule hebben daardoor gelijk inzicht in welke boektitels beschikbaar zijn.

In ons land beschikt de formule over bijna 350 winkels. In 2014 zijn vijf tot zes vestigingen gesloten, echter zijn volgens Zeegers hetzelfde aantal vestigingen geopend.

 

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

  • John

    Naast Hema vind ik Bruna toch ook een pareltje van Nederland. Hopelijk blijven dit soort formules gewoon bestaan.
    Daarnaast wens ik de franchise tak een beter en positiever jaar dan vorig jaar! Mooie kans voor de formules lijkt me.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website

franchise-season-art-class