Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Burger King in rode cijfers

In het derde kwartaal heeft fastfoodketen Burger King een nettoverlies moeten incasseren. Dit nettoverlies is een gevolg van de kosten van de geplande overname van de Canadese koffie- en donutketen Tim Hortons. Dit maakte Burger King vandaag bekend.

Op termijn moet de overname van Tim Hortons zorgen voor veel besparingen, omdat het bedrijf daardoor zijn hoofdkantoor naar Canada kan verplaatsen. Voordeel daarvan is dat het bedrijf daar minder belasting hoeft te betalen. Voorlopig brengt de fusie evenwel hoge kosten met zich mee.

Resultaat van de overname is een verlies onder de streep van 23,5 miljoen dollar (18,8 miljoen euro), tegen een winst van 68,2 miljoen dollar een jaar eerder. Gecorrigeerd voor eenmalige posten nam de winst met bijna een vijfde toe tot 96,4 miljoen dollar.

De fastfoodketen zag de verkopen in restaurants die een jaar eerder ook al open waren, gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten, in het derde kwartaal met 2,4 procent toenemen. In het totaal nam de omzet toe met 1,4 procent tot 279 miljoen dollar.

Burger King wist met name in de Verenigde Staten en Canada de opbrengsten op te voeren. Daarmee doen ze het aanzienlijk beter dan aartsrivaal Mc Donald’s. Bij Laatstgenoemde is de omzet in eigen land de afgelopen periode juist gedaald.