China wil KFC en Pizza Hut overnemen

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

KFC franchise

Vandaag werd bekend gemaakt dat de Chinese overheid overweegt miljarden uit te trekken om Kentucky Fried Chicken en Pizza Hut, welke de populairste fastfoodketens in het land zijn, over te nemen.

Een vereniging zou, onder leiding van het Chinese staatsinvesteringsfonds, een overnamebod overwegen op de Chinese activiteiten van Yum! Brands, het Amerikaanse moederbedrijf van KFC en Pizza Hut. Dit laat persbureau Bloomberg weten op basis van ingewijden. De eventuele overname zou volgens bronnen 7 tot 8 miljard dollar gaan kosten.

Er zijn ook andere partijen, waaronder het staatsinvesteringsfonds van Singapore, die interesse hebben in KFC en Pizza Hut in China. Vorig jaar liet Yum! Brands al weten de Chinese tak af te willen splitsen. Het moederbedrijf heeft namelijk te kampen met afname in verkoop en in marktaandeel. Dit komt onder andere na een schandaal rond voedselveiligheid. De Chinese markt zorgt voor meer dan de helft van de omzet van Yum! Brands.

Dit jaar staan zeshonderd nieuwe vestigingen van KFC en Pizza Hut in China op de planning. In China zijn op dit moment meer dan 7.100 vestigingen van de twee fastfoodketens.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website