Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

COACH gaat over naar The Athlete’s Foot

Euretco, moederorganisatie van o.a. de franchiseformule COACH, heeft met INTERSPORT International Corporation (IIC) uit Bern overeenstemming bereikt om de 50 COACH vestigingen per maart volgend jaar in één keer toe te voegen aan The Athlete’s Foot, sinds anderhalf jaar onderdeel van IIC. Euretco zal in Nederland als master franchisenemer van The Athlete’s Foot gaan optreden. Dit doet Euretco al in het geval van INTERSPORT.

Steve Evers, directeur Formules van Euretco, ziet volop kansen na de overeenkomst. “De sportwereld internationaliseert steeds meer en bovendien in een alsmaar hoger tempo. COACH is een sterke formule, die haar succes op de Nederlandse markt bewezen heeft. Desondanks heeft de formule zeer veel baat bij aansluiting bij een sterke, internationale, partij waar het profijt heeft van gigantische schaalvoordelen. De rol van franchisegever is ons op het lijf geschreven en iets wat we al jarenlang succesvol doen binnen verschillende branches, waaronder sport met de franchiseformules  INTERSPORT en Runnersworld. We hebben er daarom alle vertrouwen in dat we met deze deal verder kunnen expanderen op de Nederlandse sneakermarkt.”

De ruim 30 COACH franchisenemers die in totaal 50 vestigingen exploiteren, hebben unaniem gekozen voor de overgang naar The Athlete’s Foot, aldus Jos van der Wolk, directeur van de COACH formule. “COACH past bij The Athlete’s Foot en vice versa. Wat betreft merkwaarden, assortiment en marktpositionering in lifestyle betekent de overname een natuurlijke evolutie voor de keten.”

The Athlete’s Foot is actief in 26 landen, waaronder de VS, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Australië. De franchiseformule heeft bijna 400 vestigingen en heeft een consumentenomzet van € 260 miljoen. De franchiseformule wil in 2020 gegroeid zijn naar een wereldwijde dekking van duizend vestigingen.

Volgens Ingmar Kraak, global CEO van The Athlete’s Foot, heeft de keuze voor Euretco als partner zeker te maken met het feit dat IIC en Euretco op een zeer positieve en constructieve wijze samenwerken binnen INTERSPORT. “De twee organisaties kennen elkaar en handelen op basis van vertrouwen. Dit is een belangrijke, eerste grote stap voor onze Europese expansie en we kijken dan ook zeer uit naar de samenwerking met Euretco en de aangesloten ondernemers.”

Eerder dit jaar vierde de franchiseformule overigens zijn 25 jarig bestaan.