Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Crowdfunding moet makkelijker

Crowdfunding-Image
Crowdfunding is een van de mogelijkheden voor ondernemers én franchisenemers om aan geld te komen om een vestiging te kunnen financieren. Het kabinet wil onderzoeken of de huidige regelgeving kan worden aangepast om deze manier van financiering te vergemakkelijken. Nog voor de zomer wordt onderzocht of de huidige regelgeving er nog beter op kan worden toegeschreven, schrijft minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën vrijdag 25 april jl. in antwoord op vragen van de VVD aan de Tweede Kamer. Dat meldt nu.nl.

De minister stelt dat veel initiatieven voor crowdfunding de weg naar een vergunning of ontheffing van de toezichthouders van De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten inmiddels weten te vinden. Maar wellicht ligt hier nog verbetering en daarom wordt het huidige toezichtkader opnieuw tegen het licht gehouden.

Bij crowdfunding kunnen belangstellenden via internet investeren in een idee van een ondernemer. Die hoeft dan voor zijn financiering niet naar een bank. In deze tijd is crowdfunding een welkome oplossing doordat veel ondernemers oplopen tegen de problemen om hun (toekomstige) onderneming te financieren.

Wilt u ook franchisenemer worden maar loopt u tegen problemen aan om uw franchiseplannen te investeren? Lees dan onze special over “Zo komt de franchisenemer aan financiering”.