Culidelight opent haar eerste deuren

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Culidelight2

Na een crowdfundingsactie vorig jaar in juli, opende Culidelight in oktober haar eerste deuren in Nederland. Mede door het inspelen op de trends en het diverse aanbod waren ze binnen één maand kostendekkend en na drie maanden beschikte de formule over een vaste klantenkring.

Culidelight is voortgekomen uit de kant-en-klaar maaltijden uit de supermarkt die als ongezond en niet lekker worden beschouwd. De franchise formule wil met haar vriesverse maaltijden het tegenovergestelde bewijzen. Alle ingrediënten worden dagvers aangeleverd en de kruiden en specerijen worden door de formule zelf geïmporteerd.

De maaltijden worden ambachtelijk gekookt met zoveel mogelijk streekproducten en eerlijke (bio)ingrediënten. Na het koken worden de maaltijden geportioneerd en in een shockfreezer naar een kerntemperatuur van 2 graden Celsius gebracht. Daarna worden de maaltijden geportioneerd en in de shockfreezer naar -40 graden Celsius gebracht. Door het gebruik van de shockfreezer blijven essentiële voedingswaarden zoals mineralen en vitamines behouden, ontstaat er geen waterkristal en is het langdurig houdbaar in de vriezer. De maaltijden van Culidelight hebben een grote diversiteit van alle windstreken en alle continenten. Van Franse-, Italiaanse-, Indonesische-, Indiase-, Thaise- en kindergerechten. Daarnaast produceren ze ook glutenvrije, vetarme, vegetarische, lactosevrije, caloriearme en zoutarme maaltijden.

Doordat de maaltijden geen conserveringsmiddelen, verkeerde E-nummers, kunstmatige kleurstoffen en smaakversterkers heeft speelt het in op de trend naar een bewustere en een gezonde leefstijl. Daarnaast wordt door de geportioneerde 1-, 2-, en 4- persoonsmaaltijden minder voedsel verspild.

Culidelight is op zoek naar franchisenemers die betrouwbaar, commercieel vaardig, klantgericht en affiniteit hebben met de branche en formule. Daarnaast ook degelijk financieel inzicht en organisatorische vaardigheden voor het promoten van de franchise formule.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.