Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

D-reizen in de problemen

Reisbureauketen D-reizen verkeert in zwaar weer. De franchiseorganisatie duikt dit jaar diep in de rode cijfers en moet noodgedwongen tientallen winkels sluiten.

De directeur van D-reizen Will van den Hoogen meldt tegenover De Telegraaf dat de keten veel last heeft van de malaise in de reiswereld en de opmars van het internet. Naar verwachting zullen bijna de helft van de circa 1.200 overgebleven Nederlandse reiswinkels komende jaren verdwijnen. In het verleden waren er meer dan 2.500 vestigingen.

‘’Wij hebben daarnaast forse reorganisatiekosten door de fusie van D-reizen met VakantieXperts en de Thomas Cook Travel shops. De nieuwe, Duitse organisatie wordt per 1 januari 2015 voortgezet als de DRT Groep,” aldus Van den Hoogen in De Telegraaf. ‘’Die kosten willen we dit jaar afschrijven en dat levert verlies op. Alle bonussen voor het winkelpersoneel, ruim duizend medewerkers, zijn ingetrokken. Volgend jaar moeten we orde op zaken stellen om gezond de toekomst in te kunnen gaan.”

Een sanering van het aantal reiswinkels van D-reizen en VakantieXperts is volgens Van den Hoogen onontkoombaar. “Dat gaat mogelijk een paar honderd banen kosten. Ook wij doen veel meer aan online verkoop, waarbij we willen samenwerken met grote internetspelers als Expedia.”