De Hypotheekshop vreest doodsteek woningmarkt

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Ron Bavelaar
Franchiseformule De Hypotheekshop vreest voor de genadeklap van de huizenmarkt, dit vanwege het regeerakkoord in combinatie met het Belastingplan 2013. Dat voorziet namelijk in een verplichte annuïtaire aflossing, gevolg hiervan is een extra verhoging van de maandlasten.

Ron Bavelaar, algemeen directeur van De Hypotheekshop: “De branche kan zich in grote lijnen vinden in het regeerakkoord. De bedreiging van de woningmarkt zit hem echter in de combinatie met het Belastingplan 2013, namelijk de verplichte aflossing via een annuïteiten- of een lineaire hypotheek. Deze verplichte aflossing zorgt voor een sterke verhoging van de maandlasten voor voornamelijk starters. De kans is zeer reëel dat de woningmarkt hierdoor volledig stil komt te liggen.”

“De belastingplannen zullen als gevolg hebben dat de huizenprijzen verder dalen waardoor steeds meer huizen onder water komen te staan doordat de waarde van de woning niet langer de hypotheek dekt. Hierdoor nemen de risico’s voor consumenten en voor de banken onnodig toe”, aldus Bavelaar.

dinsdag 13 november 2012.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise