Decorette: shop-in-shop concept is een win-win situatie

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule Decorette gaat de samenwerking aan met Doe-Het-Zelf-formules als Hubo en Multimate door het toevoegen van een Decorette shop-in-shop. De Multimate in Eindhoven beschikt over een shop-in-shop Decorette. Angela van Dongen, formule manager bij Decorette, is enthousiast over deze manier van samenwerken.

“Het shop-in-shop concept is eigenlijk een win-win situatie. Voor Decorette levert het meer traffic op en voor de dhz-zaken trekt het een ander publiek. Wat we nu zien bijvoorbeeld in de Multimate in Eindhoven waar onze eerste shop-in-shop is gestart dit voorjaar, is dat er meer vrouwen komen shoppen. Daarnaast is het voor bouwmarkten een rendabele manier van de winkeloppervlakte invullen. We willen met de Decorette shop-in-shop een aanvulling zijn binnen de grotere Hubo en Multimate’’, aldus Van Dongen.

Er zitten ook nadelen aan deze manier van samenwerken. Van Dongen legt uit: “De grote dhz-zaken zijn vaak zes dagen in de week open en hebben langere openingstijden. De Decorette shop-in-shop moet dus ook al die dagen bemand worden, wat neerkomt op meer personeel.’’

Daarnaast was vooraf de verwachting dat het verschil in prijs tussen het assortiment van Decorette en het assortiment van de dhz-zaak nog wel eens kon leiden tot misvattingen bij de consument. “Dat valt mee en merken wij dat de consument snapt dat het assortiment met passende kwaliteit in de Decorette shop-in-shop qua prijsniveau net wat hoger ligt.’’De shop-in-shops worden momenteel nog gerund door de eigenaar van de betreffende Hubo of Multimate, maar in de toekomst wil Decorette kijken naar de mogelijkheid om franchisenemers te koppelen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website