Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

DeMooiKrant Nederland groeit door

In mei 2010 zijn Bas van Turnhout en Jeroen van de Sande gestart met een nieuw weekblad in Sint-Oedenrode; DeMooiRooiKrant. De twee mannen uit Sint-Oedenrode kwamen er achter dat de omgeving open stond voor een nieuwe krant, inmiddels is het initiatief buiten het dorp gegroeid.

Bas van Turnhout denkt dat de groei aan meerdere factoren ligt. “Ons motto is voor Rooienaren, door Rooienaren. We maken de krant met mensen uit eigen dorp en omdat we samen bijna heel Sint-Oedenrode kennen zie je dat terug in de krant en op de website. Weetjes, aanbiedingen van de plaatselijke slager en verslagen van sportclubs. Zelfs columns en verhalen over de geschiedenis van het dorp dragen de mensen bij ons aan. Het klinkt raar, maar we hebben nooit moeite om de krant te vullen. Iedere week zitten we aan  minimaal veertig pagina’s. Dat is best veel voor een relatief klein dorp als Sint-Oedenrode.“

Jeroen van de Sande vult zijn compagnon aan. “Eigenlijk zagen we na een paar maanden dat Sint-Oedenrode een nieuw weekblad wel zag zitten. Dat het breed gedragen wordt, zie je ook aan de hoeveelheid familieberichten en overlijdensadvertenties. Ook die vind je terug in DeMooiRooiKrant. Eigenlijk zijn we een soort van clubblaadje voor het hele dorp.”