Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Domino’s Pizza opent 150ste vestiging

Franchiseformule Domino’s Pizza heeft op 30 juli jl. zijn 150ste vestiging in Alphen aan den Rijn geopend. De pizzaformule verwacht dit jaar nog minimaal tien vestigingen in Nederland te openen. André ten Wolde, directeur van Domino’s Pizza Nederland, verwacht dat er de komende jaren nog 25 tot 30 vestigingen per jaar bij kunnen komen. De Amerikaanse franchiseformule, die in 1989 voet op de Nederlandse markt zette, vertoont daarmee een sterke groei.

De afgelopen twee jaar groeide Domino’s Pizza met zeventien vestigingen per jaar. In 2010 waren er 104 vestigingen in Nederland en in 2013 was het aantal vestigingen opgelopen tot 146. Met de 150 vestigingen van de pizzaformule, staat Nederland op de 11e plaats met de meeste vestigingen. In de VS zijn bijna 5.000 vestigingen geopend.

Internationaal doet de pizzaformule het ook erg goed. Twintig jaar op rij boekt de franchiseformule positieve salesgroei. In 2013 bedroeg de wereldwijde omzet 8 miljard dollar. Meer dan de helft, 4,2 miljard dollar, komt van buiten de VS.

“We willen in vijf tot zes jaar groeien naar 300 vestigingen in Nederland. Dat betekent dat we op zoek zijn naar nieuwe ondernemers. Veel van onze franchisenemers begonnen ooit als pizzakoerier en komen dus uit ons eigen systeem, maar nieuwe mensen zijn straks hard nodig”, aldus de directeur.