Domino’s wil dit jaar met drones en robots beginnen

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule Domino’s is van plan om dit jaar nog te beginnen met het bezorgen van pizza’s met robots en drones. De verwachting is dat de formule de vergunning voor het vliegen met drones nog voor de zomer binnen heeft, dit liet CEO André ten Wolde weten tijdens de Webwinkel Vakdagen.

Ten Wolde liet weten dat er voor de dronebezorging een samenwerking is aangegaan met een Universiteit in Nederland. In 2016 werden, in samenwerking met de Universiteit Twente, al verschillende testen gedaan met een autonome bezorgauto.

De CEO liet op RetailNews ook weten dat hij dit jaar nog zo’n zestig vestigingen wil openen. “Als we er nu nog veertig openen, zijn we in vestigingsaantal groter dan McDonald’s.” De formule streeft er naar om over 6 jaar 600 vestigingen in de Benelux te hebben. Momenteel heeft de formule zo’n 250 vestigingen.

De 600 vestigingen zijn nodig voor een snelle bezorging. Met een hogere dichtheid wil Ten Wolde zorgen dat de gemiddelde levertijd teruggebracht wordt van 20 naar 15 minuten. “In Dordrecht is het nu al dertien minuten, het is dus mogelijk.”

Bent u geïnteresseerd in deze formule? Klik dan hier voor meer informatie.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.