Dunkin’ Donuts mikt op 4 vestigingen in Amsterdam

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Dunkin Donuts

Donutformule Dunkin’ Donuts wil in 2017 hun eerste Nederlandse winkel in Amsterdam openen. Het streven is om binnen 3 tot 5 jaar uit te breiden naar 25 Nederlandse vestigingen. Daarbij wil de formule ook een vestiging op Amsterdam Centraal Station.

De franchisehouder zal Amba Daoub B.V. zijn, waar de eigenaar van Ice Bakery achter zit, namelijk Roberto Fava en zijn financier Nabil Besali.  Deze B.V. is onderdeel van een aantal zaken in Amsterdam waar onder andere wafels met chocola verkocht worden.

Het Amerikaanse Dunkin’ Donuts verkoopt, naast donuts, ook broodjes, koffie en thee. De formule is in 45 landen met ruim 12.000 vestigingen actief. In Europa is de formule actief in Engeland, Spanje, Duitsland, Rusland, Denemarken, Zwitserland en Zweden. Bill Mitchell, president van de formule, laat op de website van Het Parool weten erg enthousiast te zijn. Hij zegt dat de consumptie koffie per hoofd van de bevolking in Nederland het grootste is.

Het idee is om lokale producten te gaan gebruiken. Er worden bijvoorbeeld typisch Nederlandse donuts ontwikkeld met drop, appel en rozijn, stroopwafel en zoethout. Verder worden de mogelijkheden voor donuts met kaas en donuts met chocopasta bekeken.

De vestigingen zullen hun bakproducten vanuit een daarvoor gemaakte bakkerij in Amsterdam krijgen. Op die locatie zal er gedurende de dag gebakken worden.

Fava praat over ‘een iconisch merk met meer dan 65 jaar erfgoed in hoge kwaliteit donuts en koffie’. Hij verwacht dat de formule populair zal worden in Nederland, hierover zei hij dat er ‘dagenlang rijen van vijfhonderd meter’ voor de deur zullen staan.

Dit is niet de eerste keer dat er Dunkin’ Donuts zich in Nederland vestigt. Tussen 1997 en 2000 waren er al 5 vestigingen, met het idee om dit naar 80 vestigingen uit te breiden. In die periode was ‘de markt er nog niet rijp voor’, daarom kon er geen financier gevonden worden.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website