Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Een vooruitblik op 2020 door Rob en Rick

Afgelopen jaar heeft HKB grote stappen gezet met het opzetten van de HKB franchiseformule! HKB vindt het altijd goed even terug te blikken, maar nog belangrijker: vooruit te kijken! Rob en Rick vertellen de ervaringen van afgelopen jaar en wat 2020 gaat brengen, voor HKB en persoonlijk.

Hoe kijken jullie terug op het afgelopen jaar? Wat gebeurt er in de regio?

Rick: We zien bij onze klanten dat het over het algemeen een goed jaar is geweest. De meeste bedrijven maakten een stevige vervolgstap in hun ontwikkeling en groeiden door volgens planning. Helaas zien we dat dit niet voor alle bedrijven geldt en dat er ook een aantal branches een lastiger jaar hebben gehad dan de periode hiervoor.

Rob: Gemiddeld genomen is het MKB weer gegroeid. Maar je merkt dat de groei van je omzet en resultaat in 2019 niet meer als vanzelfsprekend kan worden gezien.

Wat zegt dat voor 2020?

Rob: Natuurlijk zijn er een aantal industrieën die op dit moment op de wachtbank zitten. Wat wordt er bepaald in den Haag? Maar ook, hoe komt het internationale speelveld eruit te zien in de komende jaren. Je ziet dat veel bedrijven zich prima op deze onzekerheid aanpassen en hun weg daarin vinden. Dit zal volgend jaar ook zeker zo zijn.

Rick: Ik denk dat dit een ontwikkeling is die zich de komende jaren voortzet. De afgelopen jaren was een tijd van herstel en voorspoed, maar in de komende periode zal de ware aard van bedrijven naar boven komen. Er is ruimte genoeg om te groeien, maar dan moet je daar wel in investeren. Het heft in eigen hand te nemen en met een duidelijke missie & visie koers bepalen is daarin essentieel. Doe je dat niet, dan ben je volledig afhankelijk van de ontwikkelingen binnen de politiek en economie.

Wat heeft 2019 voor HKB betekend?

Rick: 2019 was voor ons een jaar waarin we echt de volgende stap hebben gezet. We zien dat HKB in de regio bekend staat als het advieskantoor voor MKB ondernemers. En dat ondernemers trots zijn om dat ook aan elkaar te vertellen. Dat zorgt er ook voor dat wij op kantoor een mooie volgende stap hebben kunnen zetten, door ons team uit te breiden van 6 naar 10 mensen.

Rob: Groeien gaat, ook voor ons, natuurlijk nooit snel genoeg. Maar het is wel heel mooi om te zien hoe het bedrijf het afgelopen jaar is gegroeid en dat er steeds meer goede dingen binnen het bedrijf gebeuren waar ik zelf niet eens in betrokken hoef te zijn. Daarnaast hebben we onze franchiseorganisatie op poten gezet en nu deze bijna volledig staat, hebben we hier ook al de eerste franchisenemer in mogen verwelkomen. 2019 was  voor ons echt de volgende stap in onze ontwikkeling.

En nu 2020? Wat staat HKB te wachten?

Rob: Onze doelstelling is om onze dienstverlening over een grotere regio aan te bieden. Het HKB Advies Franchise Concept in de gemeentes rondom Eindhoven in de markt te zetten, waarbij deze worden geleid door ondernemende bedrijfsadviseurs. Voor ons wordt de uitdaging om geschikte HKB bedrijfsadviseurs in die regio te binden en te begeleiden naar een succesvol HKB franchise advieskantoor Daarnaast staat er voor onze klanten in 2020 een ambitieus HKB Actieplan op het program en gaan we met de ondernemers en hun bedrijf hard aan de slag om ook die doelstellingen te behalen!

En voor jullie persoonlijk?

Rob: In 2020 ga ik mezelf focussen op de grote lijnen. Bij mijn klanten naast de ondernemer en binnen onze organisatie naast de HKB adviseurs. Als ervaringsdeskundige kan ik ze op weg helpen om vaste voet aan de grond te krijgen in hun regio en om aansluiting te vinden in het MKB.

Rick: Ik zal mij voornamelijk richten op het begeleiden van de nieuwe adviseurs bij het in de vingers krijgen van onze methodiek. Zowel voor onze junioren en nieuwe franchisenemers. Ik kijk echt uit naar het samenwerken in meerdere regio’s en daar de klanten even positief over ons te maken als in onze huidige regio. Daarnaast verwachten Paulina en ik ons eerste kindje, dus wat dat betreft wordt komend jaar echt een spannend jaar.

Het HKB team wenst iedereen een succesvol 2020!

[box]Franchisenemer worden bij HKB? Bekijk dan de presentatiepagina van HKB![/box]
×