EFR en Euro Garages gaan fuseren

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

EFR en Euro Garages gaan samen verder. De tankstation ketens gaan een samenwerking aan. EFR heeft in Nederland al meer dan 500 pompen en bezit verder nog pompen in de Benelux en Frankrijk. Het Britse Euro Garages heeft ruim 330 pompen in Groot-Brittannië. EFR en Euro Garages zijn beide in handen van het Britse investeringsfonds TDR Capital.

Euro Garages is in 2001 opgericht door de broers  Zuber en Mohsin Issa en bezit dus inmiddels al ruim 330 pompen. Het bedrijf heeft verschillende partnerships gesloten met wereldwijd bekende merken, waaronder Subway, Starbucks, Spar en Burger King. De nog op te richten holding zal voor de helft in handen komen van de twee broers.

De twee onafhankelijke bedrijven hebben binnenkort door de fusie 1.450 pompen in beheer. Waaronder bekende franchisemerken als BP, Esso, Shell en Texaco. Door de samenwerking ontstaat nu één van de grootste onafhankelijke petrolretailers van Europa.

Voor de fusie zal een overkoepelende houdstermaatschappij opgericht worden, deze zal Intervias gaan heten. Wanneer de fusie definitief is, heeft de maatschappij 8.500 medewerkers en een jaaromzet van ongeveer 6 miljard euro.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.