Eigenaar HEMA zet formule in de verkoop

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Lion Capital, de eigenaar van franchiseformule HEMA, heeft Credit Suisse om hulp gevraagd om de strategische opties voor HEMA te onderzoeken voor een verkoop. Credit Suisse zal het verkoopproces opzetten waar met name naar andere private aquity partijen wordt gekeken. Dat meldt persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen.

Lion Capital nam tien jaar geleden HEMA over en zag eerdere pogingen om de formule te verkopen mislukken. Een beursgang wordt volgens een van de bronnen als optie beschouwd mocht de overname wederom geen doorgang vinden.

Credit Suisse werkte onlangs nog aan de herfinanciering van HEMA. Door een obligatie-uitgifte van 760 miljoen euro werden schulden geherfinancierd. Samen met het geld in de kas zijn onder meer bestaande obligaties afbetaald.

Afgelopen maanden doken al vaker geruchten op over de verkoop van HEMA door Lion Capital, al houden zij zichzelf op de vlakte. CEO Tjeerd Jegen liet vorig jaar al aan de NRC weten een beursgang niet uit te sluiten en zelfs ‘heel mooi’ te vinden.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.