Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Eigenaar sluit deuren van winkels OVS Kids

Het moederbedrijf achter OVS Kids, Vidrea Retail, heeft alle Nederlandse winkels gesloten. Daarnaast heeft Vidrea Retail ook besloten de uitrol van de Italiaanse formule binnen Nederland helemaal te staken. Financiële problemen liggen ten grondslag aan dit besluit.

Een woordvoerder van Vidrea geeft aan RTLZ aan ‘belazerd’ te zijn door Sempione Retail, de Zwitserse eigenaar van franchiseformule OVS. Vorig jaar namen zij nog tweehonderd winkels over van Charles Vögele, die voorheen ook in handen waren van Sempione. Deze werden omgebouwd tot Miller & Monroe-formule.

Naar eigen zeggen raakte Vidrea in de financiële problemen doordat de balansgarantie van 82 miljoen, die werd afgegeven door de Zwitserse tak van OVS, er niet bleek te zijn. Ondertussen ging Sempione failliet. Miller & Monroe vroeg begin dit jaar surseance van betaling aan voor de Duitse tak en later was ook de Nederlandse tak aan de beurt.

“Het moet wel zo zijn dat de cijfers op de balans van Sempione Fashion waren verdraaid”, stelt de woordvoerder van Vidrea. “Anders kan je niet enige maanden later failliet gaan. Daardoor kon Vidrea geen aanspraak meer maken op de garantie.” De woordvoerder vertelt dat franchisenemers geen zaken meer met de organisatie wilden doen. “We willen er gewoon niets meer mee te maken hebben.” De drie winkels van OVS Kids zullen omgebouwd worden tot winkels van de formule Witteveen.

OVS Kids is een formule gericht op kinderkleding en maakt onderdeel uit van het Italiaanse OVS. Vorig jaar werden er al 140 winkels in Zwitserland en 83 in Oostenrijk gesloten die onderdeel uitmaakten van deze formule.

×