ElectronicPartner zet zinnen op meer overnames

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule ElectronicPartner richt de pijlen op overnames. De elektronicaformule wil andere electronicazaken die ondersteuning nodig hebben of willen stoppen graag overnemen. Marketing- en inkoopdirecteur Patrick van Tent laat aan RetailWatching weten: “De overname van Maxwell heeft de mogelijkheden vergroot.”

Alle zestien winkels van Maxwell zijn sinds 1 mei jl. van ElectronicPartner. De winkels worden omgebouwd naar ElectronicPartner. De electronicaformule gaat voor het eerst met eigen winkels werken. De winkels vallen onder een aparte organisatie, die onder de hoede valt van ElectronicPartner. “We beschikken nu over een nieuwe parapluorganisatie, die we in de nabije toekomst kunnen uitbreiden met meer winkels.  Dat we juist nu in eigen winkels investeren, laat zien dat we achter de EP:-formule staan en dat we erin geloven dat we de juiste koers varen”, aldus Van Tent.

Er zijn op dit moment 475 ondernemers bij ElectronicPartner aangesloten. De formule wil graag uitbreiden, maar ziet ook dat winkels failliet gaan of ophouden te bestaan vanwege het ontbreken van bedrijfsopvolging. Van Tent licht toe: “De vijver raakt leeg, waardoor het moeilijker wordt om onze groeiambitie te verwezenlijken.”

Dat de markt krimpende is schrikt ElectronicPartner niet af. Organisaties als De Harense Smid, Dixons en Scheer & Foppen hebben hierdoor het speelveld al moeten verlaten. “De markt is misschien teruggelopen van 100 naar 85, maar is dus nog altijd 85. Zolang wij geen marktaandeel van negentig procent hebben, zien wij nog altijd mogelijkheden om te groeien”, aldus van Tent.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website