Etos ziet mogelijkheden in helft DA-winkels

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Etos-ceo Jan Derek Groenendaal laat in een interview met het Algemeen Dagblad weten dat 130 van de 260 DA-winkels op plekken zitten die voor Etos interessant zijn. Etos heeft volgens Groenendaal nog genoeg ‘witte vlekken’ in Nederland. De directeur stelt wel voorwaarden aan het overnemen van DA-winkels. “DA-ondernemers moeten geld hebben om hun winkel te kunnen ombouwen naar een Etos. Bovendien moeten ze bij de Etos-filosofie passen.”

De winkels moeten volgens Groenendaal uniformiteit uitstralen waardoor klanten geen verschil zien tussen de franchise-winkels en de filialen. Bij veel DA-franchisenemers is dat niet het geval, aldus de ceo. “Er zijn te veel DA-ondernemers die graag zelf inkopertje willen spelen en deals voor acties willen sluiten met vertegenwoordigers.”

Eind vorig jaar ging franchiseformule DA failliet, maar Etos was daarvoor al in gesprek met DA-ondernemers, zegt Groenendaal. “Dat proces is daarna in een versnelling gekomen.” Er stapten al verschillende ontevreden DA-ondernemers over naar Etos in de afgelopen jaren.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.