Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Euretco dichter bij overname DGN retail

Volgens ingewijden hebben 91% certificaathouders van DGN retail vóór een overname  door Euretco gestemd, terwijl een meerderheid van 75% benodigd was. Harry Bruijniks, CEO van Euretco en Steve Evers, formuledirecteur van Euretco, lieten eerder al weten dat de franchiseformules HuboMultimate en Fixet ondergebracht moeten worden in één formule: Hubo. Het onderhouden van drie formules in de doe-het-zelfbranche is volgens Bruijniks niet realistisch. Op basis van bezwaren van Multimate-ondernemers is in de overnamegesprekken besloten dat de formule Multimate alsnog gehandhaafd wordt.

Niet alle ondernemers staan achter een overname door Euretco, meldt MIXonline. Zij hebben onder meer vragen over bonussen en achtergestelde leningen. Met name verschillende Fixet ondernemers verkeren nog in dubio.

Euretco heeft als voorwaarde voor de overname dat negentig procent van de omzet meeverhuist naar zijn retailorganisatie. Daarvoor moet ook een meerderheid van de ondernemers zonder aandelen of certificaten van aandelen in DGN instemmen. Voor 22 september a.s. moet daar duidelijkheid over zijn.