Foie gras is gansvrij bij Bagels & Beans

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

bb-gansvrij

Ganzenlever, of ‘foie gras’ zoals de Fransen zeggen, is omstreden. Nederland kent sinds kort een plantaardig en dus diervriendelijke alternatief. Liefhebbers kunnen vanaf 6 november Faux Gras® de GAIA proeven bij Bagels & Beans.

‘We noemen het de Faux Gras® bagel, naar het Franse woord voor namaak’, vertelt Ronald Bakker, medeoprichter van Bagels & Beans, over de tijdelijke bagelspecial. Maar de smaak is allerminst namaak, benadrukt Ronald. ‘Het ziet er ook hetzelfde uit en zelfs het mondgevoel is vergelijkbaar. Het is net zo smeuïg als echte foie gras.’ De plantaardige Faux Gras® wordt geserveerd op een knapperige bagel met zoete vijgencompote en roze peperkorrels. Ronald: ‘We serveren de bagel met echte roomboter, maar je kunt hem ook zonder bestellen als geheel vegan optie. We hebben bovendien een alcoholvrije Riesling in het assortiment opgenomen die een heerlijke combinatie vormt met deze bagelspecial.’

Omstreden

De Faux Gras® de GAIA bevat ingrediënten zoals truffel en champagne, met een basis van gist en plantaardig vet. Het bioproduct is een initiatief van GAIA, een van de bekendste dierenrechtenorganisaties in België. In 2008 barstte een storm van kritiek los toen videobeelden opdoken waarin te zien was hoe ganzen en eenden op brute wijze werden vetgemest. De meeste supermarkten en veel restaurants haalden vervolgens de foie gras uit de schappen en van het menu. GAIA lanceerde Faux Gras® bijna tien jaar geleden als onderdeel van hun strijd tegen het dwangvoederen van eenden en ganzen voor de productie van foie gras. Ronald: ‘Volgens mij zijn we de eerste, zo niet een van de eersten, die dit bijzondere product in Nederland aanbieden.’

 

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website

franchise-banner-abn-amro-3


seasons-artclass-banner

 

Vragen? Bel ons! 055-8200 226