Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Formido voorlopig uit etalage

De eigenaren van Maxeda, het moederbedrijf van bouwmarktketens als Formido en Praxis, zetten hun plannen om de onderneming te verkopen mogelijk in de ijskast. Reden daarvoor is dat de tot dusver ontvangen biedingen tegenvallen, meldden verschillende bronnen tegen persbureau Bloomberg.

Maxeda is eigendom van de investeringsmaatschappijen Permira, Cinven en KKR, en is in Nederland actief met de franchiseformules Formido en Praxis. Daarnaast opereert het concern in België en Luxemburg met de doe-het-zelfketens Brico en Plan-It. In totaal beschikt Maxeda over 376 vestigingen in de Benelux met ruim 6.000 medewerkers.

De huidige eigenaren denken achthonderd miljoen euro te vangen voor de vier resterende formules, die vorig jaar goed waren voor 1,3 miljard euro omzet. Het laatste bod dat deze week binnenkwam lag echter dichter bij de zeshonderd miljoen euro.

De eigenaren legden zelf in 2004 ruim 2 miljard euro neer voor Maxeda, dat toen nog onder de naam Vendex KBB genoteerd was aan de beurs in Amsterdam en onder meer Vroom & Dreesmann (V&D), De Bijenkorf en HEMA onder zijn hoede had.

Maxeda
Een woordvoerster van Maxeda liet in een reactie weten dat het bedrijf niet reageert op geruchten. Het onderzoek naar de strategische opties voor de onderneming loopt nog.
“Wij communiceren daar pas over als we klaar zijn. Nu is het nog niet zover,” aldus de zegsvrouw.