Franchiseformule KFC wil uitbreiden in Nederland

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

KFC franchise

De Amerikaanse fastfoodketen Kentucky Fried Chicken wil de komende jaren nieuwe vestigingen openen in Nederland. De franchiseformule wil vijf tot tien nieuwe vestigingen per jaar openen, meldt Het Financiële Dagblad.

Aanstaande dinsdag opent KFC haar vijftigste vestiging in Rijswijk. Daarmee is de fastfoodketen vastberaden om concurrent Burger King te verslaan, dat circa 60 vestingen heeft. McDonald’s blijft eerste met 250 vestigingen in Nederland.

De nieuwe vestiging ligt aan de A13 bij afslag 8 en wordt één van de grootste van Nederland. Er is zitplaats voor 200 klanten en een speelruimte voor kinderen. Naar verwachtingen kunnen ongeveer honderd mensen aan de slag, ongeveer één vijfde van de nieuwe werknemers komt uit de uitkeringsinstantie UWV.

Moederbedrijf Yum!Brands heeft afgelopen kwartaal winst geboekt van 275 miljoen dollar, dit komt neer op 248 miljoen euro. Dat maakt de holding, waar ook Pizza Hut en Taco Bell onder vallen, afgelopen week bekend. Een jaar eerder was er een verlies van 86 miljoen dollar. De omzet is teruggelopen met één procent naar 3,85 miljard dollar.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.