Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisegevers geven zich op weg naar 2020 een 6,4

Donderdag 2 oktober jl. vond in het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam de 13e editie van Het Nationale Franchise Congres plaats. Het thema van dit jaar was: ‘Franchise 2020’. Deelnemers konden door middel van stemkastjes antwoord geven op tal van stellingen. Op de vraag in hoeverre de eigen organisatie klaar is voor 2020 gaven de franchisegevers zichzelf een 6,4 op een schaal van 1 tot 10.

Voor de pauze verzorgde Linda Keijzer een presentatie waarbij ze in ging op de  toekomstverwachtingen van niet alleen DA, maar ook in die van de franchisegevers in de zaal. Opmerkelijk was dat 26% aangaf nog niet klaar te zijn voor franchise 2020, 10% gaf aan wel al goed op koers te zitten.

De belangrijkste conclusie aan de tafel van Eline Brinkman van Olympia Uitzendbureau was dat de franchiseformule heldere kaders moet hebben waar de ondernemer zich in kan bewegen. “Die bewegingsruimte is belangrijk. De ondernemers moeten kunnen ondernemen in hun eigen markt en moeten hun talenten volledig benutten. Als franchiseformule moet je jezelf beperken tot een coachende rol en activiteiten moet men niet over willen nemen. Aanleren is prima, maar overnemen niet.”

De dag zelf werd afgesloten met de FranchiseQuiz, die gewonnen werd door Jan-Joris Heling van Bakker Bart. Hij kreeg de bijbehorende bokaal en de eeuwige roem uit handen van de winnaar van vorig jaar, Ben Hogeveen van Flynth.