Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisenemer Blokker boos

Na bonje bij franchiseformules Albert Heijn, Hema, DA en Bakker Bart, mag Blokker zich ook bij dit rijtje voegen. Franchisenemer Wouter Fischer, die de vestiging in Delft onder zijn vleugels heeft, is boos op Blokker. Opnieuw wordt er ruzie gemaakt over de structuur van winstmarges, afdrachten, vergoedingen en het ‘spel van inkoop- en verkoopprijzen’. Dit meldt de Telegraaf.

Fischer is de spelletjes van het hoofdkantoor zat en stapt naar de rechter. Vrijdag is een kort geding gepland. De problemen waren ontstaan doordat de franchisenemer voor een periode van minimaal zeven tot acht weken omzet is misgelopen, veroorzaakt door leveringsproblemen van het distributiecentrum. Fischer heeft het over “ernstige tekortkomingen” en beweert daarvoor nooit schadeloos te zijn gesteld. Nu staat het water aan zijn lippen.

Blokker erkent die problemen, maar er lijkt ruzie te zijn over de hoogte van een vergoeding. “Vooralsnog wordt door Blokker een marginale vergoeding geboden die zich in geen geval verhoudt tot de door Fischer geleden schade,” aldus de raadsman van de franchisenemer, Theunis Meijer. Het is niet bekend of andere vestigingen ook last hadden van de distributieproblemen van Blokker.

Update:

Over twee weken doet de kortgedingrechter uitspraak over deze zaak. Overigens loopt er ook een bodemprocedure tegen de franchisenemer: Blokker heeft in februari het contract met de franchisegever opgezegd, toen bleek dat Fischer een deel van zijn nog onbetaalde voorraad voor 185 duizend euro had doorverkocht.