Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisenemers C1000 eisen inzage deal

De 25 franchisenemers van C1000 die binnenkort omgebouwd worden naar de Albert Heijn formule, eisen via een kortgeding inzage in de afspraken die zijn gemaakt bij de doorverkoop van de 82 C1000 vestigingen door Jumbo aan Ahold. De ondernemers willen weten of er een mogelijkheid bestaat om alsnog als Plus of Jumbo verder te gaan. Dit meldt Distrifood.

Afgelopen week stonden in het kort geding de franchisenemers van C1000 tegenover Jumbo en Albert Heijn. De franchiseformules weigeren de groep franchisenemers inzicht te geven in de afspraken die zijn gemaakt bij de deal. De franchisenemers willen vooral weten wat de consequenties zijn als zij weigeren naar Albert Heijn over te stappen. De animo voor een overgang naar Albert Heijn is het afgelopen jaar aanzienlijk minder geworden, nu diverse franchisenemers met de Albert Heijn formule niet goed draaien en omdat Albert Heijn in de ogen van de groep franchisenemers niet bereid is hen financieel voldoende te ondersteunen.

Volgens advocaat Wesseling van de Vereniging C1000, staat menig franchisenemer van de C1000 die de overstap naar Albert Heijn heeft moeten maken, inmiddels financieel ‘met de voeten in het water’. De franchisenemers willen weten wat er met hen gebeurt als zij er met Albert Heijn niet uitkomen. “We hoeven echt niet alle details uit de deal tussen Jumbo en Albert Heijn te weten. Maar we willen wel weten of de franchisenemers straks bijvoorbeeld naar Plus kunnen overstappen of terecht kunnen bij de Jumbo formule.”

De franchisenemers moeten volgens de rechter nog even geduld hebben. Aan het einde van de zitting vroeg rechter Roosmale Nepveu aan de advocaten van de Vereniging C1000, Jumbo en Albert Heijn of zij toch nog een poging wilden doen om tot een onderling vergelijk te komen. Na een korte schorsing en snel overleg besloten de juristen die optie alsnog te willen onderzoeken. De partijen nemen hier voor twee weken de tijd. Mocht er dan geen oplossing zijn, dan doet de rechter half september uitspraak.