Franchisenemers protesteren tegen nieuwe plannen McDonalds

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

De franchiseketen McDonald’s heeft het al een tijdje moeilijk. Vooral in de Verenigde Staten daalde de vergelijkbare omzet maar liefst zeven kwartalen op rij. McDonald’s heeft daarom besloten het roer om te gooien. De franchisenemers zijn het niet eens met deze vernieuwingen.

McDonald’s heeft in de Verenigde Staten een aantal nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd maar de fastfoodformule heeft ook producten van het menu afgehaald, zoals de sirloin burger. McDonald’s wil dat de klanten meer keuzes krijgen door middel van het concept ‘Create your taste’. Klanten kunnen daarmee hun hamburger aanpassen met toppings naar keuze. Dit nieuwe systeem werd eerder al ingevoerd als test, maar McDonald’s heeft besloten dit systeem uit te rollen naar duizenden restaurants in de VS. Bovendien zal het vanaf volgende maand ook mogelijk zijn om bij elke vestiging in het thuisland de hele dag door producten uit het ontbijtmenu te bestellen. Op het moment zijn deze niet meer te bestellen na 10.30 uur.

De franchisenemers zijn het ondere andere vanwege de financiële inspanningen niet eens met de vernieuwingen. Er zullen immers kiosken gebouwd moeten worden voor ‘create your taste’ die tussen de 100.000 en 140.000 euro gaan kosten. Daarnaast zijn de kiosken ook nog eens alleen beschikbaar voor klanten die daadwerkelijk bij McDonalds naar binnen gaan, terwijl ze 70% van hun omzet behalen door de McDrive. Het ‘all-day breakfast’ concept zien de franchisenemers ook niet zitten want dit zorgt volgens hen voor problemen en vraagt om extra financiële inspanningen en er wordt gevreesd voor de snelheid van de service.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

 • Joana

  I’m not easily imesrsped but you’ve done it with that posting.

  Reply

  • Sanjeev

   Ahh wat lief zeg 🙂 Zwart en wit werkt altijd, haha! En die boots zijn herjliek, heb ze via ebay ook nog heel cheap in het bruin gevonden. Ben niet zo’n liefhebber van bruin, maar vond deze erg fijn (en al helemaal nadat ik vorige winter deze zwarte bijna helemaal afgedragen heb!). Gaat onze Utrecht-date nog eens door? :)x

   Reply

 • Cleber

  I love purple! My huasbnd and I just bought purple stools for our kitchen bar, and they look great! Bright and fun in the day and dark and classy at night.

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise