Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Zusterindebuurt.nl van start

duurzame-zorg Maandag 19 mei jl. is de franchiseorganisatie Zusterindebuurt.nl van start gegaan. Zzp’ers kunnen onder de vlag van Zusterindebuurt hun eigen onderneming voeren en met een eigen team thuiszorg verlenen in een bepaalde wijk.

De organisatie speelt in op de onzekerheid rondom de afgifte van een VAR-WUO (Verklaring Arbeidsrelatie Winst Uit Onderneming). Het kabinet meent dat er vaak sprake is van een zogenaamde fictieve dienstbetrekking waardoor deze VAR verklaring voor een groot deel niet meer verstrekt wordt aan de ZZP’ers in de zorg. Van ongeveer tachtigduizend van deze zzp’ers is hun VAR-verklaring ingetrokken door de Belastingdienst, omdat er eigenlijk sprake zou zijn van een loondienstverband.

Een op de zes werknemers in de thuiszorg overweegt ook zzp’er te worden, volgens Zusterindebuurt. Redenen zijn de vrijheid om de eigen tijd in te delen, zelf de manier van werken te bepalen en meer te verdienen. Deelnemen kost zzp’ers 8 procent van hun uurtarief.

De franchiseorganisatie wil zzp’ers ondersteunen bij de onderhandelingen met gemeenten en zorgkantoren. Bovendien regelt de onderneming het verwerken van indicaties en elektronische facturering.