Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Free Record Shop België failliet

Free Record Shop
De mediaketen Free Record Shop vraagt faillissement aan voor zijn Belgische vestigingen. Dit maakte de keten dinsdag bekend.

Met het faillissement gaan 230 banen verloren. De medewerkers, vakbonden en leveranciers zijn hier dinsdagochtend over ingelicht. Free Record Shop heeft 68 winkels in België. De winkelvoorraad is niet groot genoeg om de winkels voorlopig open te houden. Door het slechte consumentenvertrouwen kon Free Record Shop geen aangepaste leveringsvoorwaarden krijgen. In juli 2013 werd het Belgische deel van de keten overgenomen door Fresh Entertainment Holding.

Doorstart

De organisatie hoopt dat het mogelijk is om een doorstart te maken. Ze willen zo veel mogelijk winkels open kunnen houden en zo banen te kunnen behouden. De winkelketen is hierover al met verschillende geïnteresseerden in gesprek.

Nederland

Het faillissement van de Belgische vestigingen heeft geen gevolg voor de filialen in Nederland en Luxemburg. De Nederlandse tak is afgelopen zomer failliet gegaan, maar heeft toen in afgeslankte vorm een doorstart kunnen maken. De keten heeft nu nog 49 winkels in Nederland en 3 winkels in Luxemburg.