Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

G-Star mikt op meer Nederlandse brandstores

29 oktober 2013

G-Star gaat samen met franchisepartners op zoek naar nieuwe locaties in Nederland voor zijn brandstores. De eerste winkel in werd in 2009 in Groningen geopend en sindsdien zijn er veertien brandstores bijgekomen, waaronder een G-Star Women Store in Amsterdam. “Binnenkort opent de tweede Nederlandse G-Star Women Store in Amstelveen”, aldus een woordvoerder van het Nederlandse kledingmerk tegenover Retailnews.

“We merken een steeds grotere vraag naar G-Star Stores vanuit de markt”, stelt de woordvoerder. Dat komt volgens haar omdat het kledingmerk ‘een totaalconcept en een unieke propositie’ biedt, waar in de retail behoefte aan is. “G-Star Stores bieden een totaal beleving van ons merk, een zeer goede aanvulling op het multibrand aanbod.”

De komst van meer brandstores heeft geen gevolgen voor de andere verkooppunten van G-Star. De aantallen van die twee kanalen houden namelijk geen verband met elkaar, stelt de woordvoerder. G-Star onderscheidt een aantal verschillende typen consument die op andere manieren shoppen en wil die allemaal bedienen. “Waar de ene consument volledig op wil gaan in het G-Star DNA, zoekt de ander juist zijn ultieme look binnen een diversiteit aan merken”, weet zij.