Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Goud uit de automaat

01 mei 2010

Gold to Go
Na een proefperiode op het vliegveld van Frankfurt is nu ook in ons land goud uit een verkoopautomaat te kopen. Dat de ontwikkeling in Duitsland is ontstaan komt door het feit dat zijn inwoners in de geschiedenis tot twee keer toe alles zijn kwijt geraakt in afgelopen wereldoorlogen.

Zij hechten daarom meer dan elders aan het bezit van goud. In ons land is de franchiseformule ‘Gold to Go’ van start gegaan die deze automaten exploiteert. Het project is geschikt voor locaties die een grote mate van veiligheid hebben en ruime openingstijden. Vliegvelden en stations zijn daarvoor uitstekend geschikt.

Het is voor franchisenemers wel zaak voldoende kapitaal te hebben vanwege de minimum eisen die zijn gesteld. Zij moeten ook de goudprijzen goed volgen om de dagelijks wisselende prijzen in de automaten tijdig aan te passen. In Duitsland is de minimumafname uit de automaat een blaadje van 1 gram, daarvoor betaalt u ongeveer dertig euro. Voor 10 gram wordt ongeveer 265 euro gevraagd. Ook gouden munten zijn in de automaat aanwezig. Betaling is per creditcard of contant en er is een maximum gesteld aan de aankoop om witwassen te verkopen.

Bericht uit de nieuwsbrief van de nationale franchise & formule brief │ voor al uw franchisenieuws | dinsdag 4 mei 2010.