Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Halfords naar Euretco?

De franchisenemers van Halfords die buiten het faillissement vallen houden serieus rekening met een scenario dat een doorstart van de franchiseformule uitblijft. Op dit moment zijn ze aan het werken aan verschillende toekomstscenario’s voor de franchisevestigingen van de formule. Het gaat hierbij over 22 franchisenemers die in totaal 28 van de 118 Halfords-filialen runnen.  

Dit zegt Pieter Bruin, franchisenemer van de Halfords vestiging in Den Helder en daarnaast bestuurslid van de franchisevereniging van Halfords tegen het FD. De afgelopen zes weken is volgens Bruin gebruikt om afspraken te maken met leveranciers. ‘’Voor lege schappen hoeven we niet bang te zijn.’’

Franchisenemer Bruin ontkent niet dat de franchisevereniging de laatste weken gesprekken is aangegaan met inkooporganisaties als Euretco, Zeg, Hartje en Bike & Retail. ‘’Maar je zit daar met een dubbel gevoel aan tafel als nog niet duidelijk is of er een doorstart komt.’’

De werknemers van Halfords, die sinds vandaag thuis zitten, houden nog een sprankeltje hoop. De curatoren zijn namelijk nog in gesprek met een partij die interesse zou hebben in een doorstart. Deze partij heeft zich kort geleden gemeld bij de curatoren en krijgen een week de tijd om de zaak te bestuderen. De Amerikaanse partij die interesse had kon volgens een bron binnen het bedrijf de financiering niet op tijd rond krijgen en daarom zouden ze zijn afgehaakt.

Wilt u meer weten over de situatie bij Halfords? Lees dan het complete artikel op het de website van het Financieele Dagblad.